Podcast 11: Orange Climate Group over PPS constructies en PCM toepassingen

04 apr Podcast 11: Orange Climate Group over PPS constructies en PCM toepassingen

De luchtbehandelingskast van Verhulst. Een begrip op de Nederlandse markt. De oprichting van het bedrijf Verhulst gaat terug naar het jaar 1820 en is in de loop der jaren (zeg maar gerust laatste paar eeuw) uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt van luchtbehandelingskasten. Roy de Bruijn ging een kijkje nemen in Drunen waar Verhulst Klimaattechniek sinds een aantal jaar weer gevestigd is. Terug in het dorp waar het in 1820 allemaal begon, zo sprak William Baars, algemeen directeur Verhulst Klimaattechniek. Samen met Waterloo (producent van luchtverdeelapparatuur) en Autarkis (ontwikkelaar, producent en leverancier van innovatieve oplossingen van en met Phase Change Materials  – PCM – oftewel faseovergangsmaterialen) maakt Verhulst onderdeel uit van de Orange Climate Group.

In deze Podcast gaat William dieper in op onder andere de marktbenadering, innovatie van producten, de productie en last but not least de verkoop. Ook de voordelen dat een samenwerking met Waterloo en Autarkis de Orange Climate Group biedt komt aan bod. Uiteraard wordt er ingegaan op de ErP richtlijnen voor 2016 en 2018 en welke uitdagingen dat met zich mee brengt.

De eerste PPS constructie is een feit voor Verhulst. PPS (Publiek-Private Samenwerking) is een samenwerkingsvorm tussen een overheid en één of meer private ondernemingen waarbij het bedrijf 25 jaar garant staat voor geleverde producten.

Kort gaat William in op hun eigen Gebouw Beheer Software en waar deze goed is toe te passen geïntegreerd in een luchtbehandelingskast. De standaardisatie van werken, maar ook een kast voor de verhuurmarkt komt aan de orde.

En wat doet een PCM inductie unit? Waar is het toe te passen?

Kortom, een leuke dialoog van circa 30 minuten tussen twee enthousiaste mensen die graag over de techniek binnen de installatiebranche praten, waarbij ditmaal de luchtbehandelingskast centraal staat.

Wil je meer informatie over dit onderwerp neem de contact met ons op.