Podcast 5 : Ontwikkelingen in de koeltechniek met Erik van Oossanen van Trane

01 jan Podcast 5 : Ontwikkelingen in de koeltechniek met Erik van Oossanen van Trane

De wereld draait door en zo ook productontwikkeling bij bedrijven die wereldwijd opereren. Eén zo’n bedrijf is Ingersoll Rand. In Nederland onder andere bekend onder de naam Trane. In Amerika marktleider als het gaat producten binnen de HVAC branche. Op Europees niveau is het stuivertje wisselen met een waardige collega.

Reden voor Roy de Bruijn van De Installatie Adviseur om in gesprek te gaan met Erik van Oossanen, momenteel Applied Portfolio Manager Europe. Erik is 25 jaar actief geweest ‘in de markt’, waarvan een groot deel van zijn tijd als directeur van Trane Nederland en Scandinavië. Momenteel is hij sinds een jaar actief binnen de interne organisatie, met als verantwoordelijkheid productontwikkeling.

Ingersoll Rand heeft wereldwijd als doelstelling dat het aardopwarmingsvermogen in 2020 met zeker 50% is gereduceerd.

Dit doen zij onder andere door het ontwikkelen van nieuwe producten:

  • Wereldwijd is Trane als eerste gekomen met een centrifugaal koelmachine die draait op onderdruk waarbij een HFO R1233ZD gebruikt wordt.
  • Daarnaast is er dit jaar een nieuwe lijn van luchtgekoelde schroefkoelmachines RTAF Eco Wise en een geheel nieuwe range RTAF geïntroduceerd.
  • En vers van de pers: Trane Multipipe systemen, een all-in one systeem voor koelen en verwarmen.

Benieuwd naar de nieuwe producten van Trane? Luister dan naar deze Podcast. U krijgt tegelijkertijd wat bijscholing op gebied van koeltechniek. Tevens vertelt Erik waarom visie en commitment een belangrijke drijfveer kan zijn voor productontwikkeling.

Veel luister plezier.

Wil je meer informatie over dit onderwerp neem de contact met ons op.