EPBD Advies

22 jul EPBD Advies

De Installatie Adviseur geeft onafhankelijk advies en inspecteert uw installaties volgens de EPBD energieprestatie richtlijn. De Installatie Adviseur is een van de eerste bureaus die volledig zich heeft gespecialiseerd in het inspecteren van installaties en de adviezen die hier te maken mee hebben. Voor het uitvoeren van een EPBD advies sturen wij een EPBD-gecertificeerde Installatie Adviseur die de keuring doet van uw huidige installaties.

Wat is de EPBD?

De EPBD is een Europese richtlijn voor energieprestaties van gebouwen (Energy Performance of Building Directive). Sinds 1 december 2013 zijn eigenaren/beheerders van een utiliteitgebouw verplicht om airco-installaties, met een totaal vermogen groter dan 12 kW, elke vijf jaar te laten keuren door een EPBD-gecertificeerde Installatie adviseur.

Wat houdt het EPBD advies in?

Uw adviseur maakt een energierapportage voor de verplichte keuring. Daarin worden adviezen verwerkt voor het verbeteren van de energieprestatie van airco-installaties. Ook worden de volgende onderdelen meegenomen: wetgeving, voortdurende inspecties (iedere 5 jaar) en tussentijdse beoordelingen.

Waarom moet ik dit EPBD advies in 2014 laten uitvoeren?

Omdat de EPBD keuring een opgelegde keuring is vanuit Europa zijn verhuurders én huurders terughoudend. En dat terwijl uit onderzoek is gebleken dat 70-80% van de bestaande installaties niet goed functioneert.

Wat levert dit EPBD advies u op?

  • Energiebesparing. De energiecomponent van airconditioningsystemen krijgt van veel gebouw beheerders nog te weinig aandacht.
  • Bedrijfszekerheid. Als de airconditioning bedrijfszeker, veilig en efficiënt werkt schrijft u er minder op af en dalen uw onderhoudskosten.
  • Minder CO2 uitstoot. Dat is een morele kwestie die u als organisatie kunt vertalen in uw profilering als maatschappelijk verantwoorde onderneming.
  • Meer comfort in gebouwen en een optimaal werk- en verblijfsklimaat. Veel systemen staan niet optimaal afgesteld of sluiten niet aan bij de koelingsbehoefte van een gebouw. Gebruikers werken in een veilig, gezonde en comfortabel gebouw.
  • Een uitstekende terugverdientijd. De exploitatiekosten van het gebouw omlaag. Een goed afgesteld airconditioningsysteem bespaart al snel 10 tot 30 procent op de jaarlijkse energiekosten. De kosten van een EPBD advies zijn daardoor snel terugverdiend.
  • U voldoet volledig aan uw wettelijke verplichting. De eerste installaties – tot 45 kW met een bouwjaar van 10 jaar of ouder – moeten uiterlijk 31 december 2014 gekeurd zijn.
  • U bent er op tijd bij. We zullen op korte termijn zien dat er een tekort ontstaat aan gekwalificeerde EPBD-gecertificeerde Installatie Adviseurs.

Wilt u meer informatie over de verplichte EPBD keuring? Neem dan contact met ons op voor uw mogelijkheden.