Podcast 8: Delen is de toekomst met Dick van Giezen Carrier Airconditioning

01 feb Podcast 8: Delen is de toekomst met Dick van Giezen Carrier Airconditioning

Ditmaal gaat Roy de Bruijn in gesprek met de heer Dick van Giezen, manager director Carrier Airconditioning te Hazerswoude-Rijndijk. Inmiddels is Dick 31 jaar werkzaam bij Carrier en helemaal gelukkig in deze verantwoordelijke functie. Ooit onderaan de ladder begonnen en stap voor stap heeft hij alle facetten in functies doorlopen. Inmiddels is Carrier een platte organisatie geworden en biedt het werk binnen het bedrijf dagelijks een uitdaging aan circa 140 medewerkers in Nederland. Dat Carrier een goede werkgever is, blijkt uit het feit dat er in de afgelopen jaren 15 medewerkers zijn weggegaan en na verloop van tijd toch weer zijn teruggekomen. Carrier kan spreken van een hechte club van medewerkers.

Carrier is het meest bekend van de vrachtwagenkoeling (ook de bekendste tak). Ooit zo’n goede honderd jaar geleden ontstaan in Amerika. De heer Willis Carrier is grondlegger van de airconditioning in 1900. In 1967 startte het toenmalige Van Buuren Van Swaay (later Imtech) met de import van airconditioning en koeling. Dick zegt altijd tegen iedereen: We zijn er wel, maar je ziet ons niet, want we staan bovenop het dak of in de kelder (technische ruime).

Dick neemt ons mee terug in de tijd, naar de introductie van airconditioning en het nut ervan. Maar vertelt ook uitgebreid over de technieken die in afgelopen 50 jaar doorlopen zijn. Van vroeger naar nu. Nieuwe oplossingen door innovatieve producten, niet alleen in koeling maar ook in de verwarming (luchtbehandelingskasten).

Het wordt een gesprek waarbij het lijkt dat Dick en Roy gezellig zitten te praten in een huiskamer. Echter een gesprek over koetjes en kalfjes is het geenszins. Diverse voorbeelden in projecten komen aan bod en over en weer wordt er gekeken naar wat de toekomst allemaal te bieden heeft. Ook de visie over het aansturen van een deurbel komt aan bod.

Als werkgever geeft Dick een tip aan iedereen die een bedrijf runt binnen de installatiebranche:

Investeer in jonge mensen/schoolverlaters, wel met HBO werk en denk niveau. Deze “jeugd” heeft de toekomst. De ins en outs van de techniek, dat volgt wel. Wij “ouderen” denken vaak “hoe houden we de ontwikkelingen bij”. Dick’s visie: Zij zijn de ontwikkeling.

Dick sluit af met de woorden: Kennis moet je delen. Daarmee is tevens de link naar deze Podcast gelegd. De heren delen graag dit gesprek met u en laat u verrassen.U krijgt stof tot nadenken!

Wil je meer informatie over dit onderwerp neem de contact met ons op.