Binnenmilieu Advies

16 jul Binnenmilieu Advies

Iedereen heeft recht op een gezonde werkplek. Een slecht binnenmilieu kost u als ondernemer een onzichtbaar vermogen! Door het realiseren van een goed Binnenmilieu advies verlaagt u het ziekteverzuim en is een productiviteitsverbetering tot 20% haalbaar. De luchtkwaliteit, temperatuur, geluid en licht zijn de belangrijkste factoren die in gebouwen een rol spelen bij productiviteit. Belangrijke signalen zijn hooikoorts in de lente en zomer of branderige of vermoeide ogen in de winter. Ook een muffe lucht is een reden om nader onderzoek te doen naar het binnenmilieu.

De aanpak van De Installatie Adviseur

U ontvangt een onderzoeksrapport en een advies op meerdere thema’s. We voeren o.a. een Co2 meting uit. We doen Tochtmetingen. Als de lucht sneller beweegt dan 0,25 meter per seconde dan heeft menig medewerker echt overlast. We doen fijn stof metingen.

Aanleiding voor binnenmilieu onderzoek

Interesse in het binnenklimaat kan ontstaan vanuit een klacht van een huurder of gebruiker en dan belt u een ARBO dienst of inspectiebureau. Bij ons kunt u terecht als u méér wilt dan alleen voldoen aan de ARBO regels. Als eigenaar of verhuurder kunt u zelf op zoek gaan naar de Quick wins om te komen tot een beter binnen klimaat. Is de installatie schoon en goed onderhouden? Zijn er fouten gemaakt bij de na regeling? Ambitie is bijvoorbeeld eisen dat uw huurders beschikken over een gezond binnenmilieu.

Boosdoeners in het binnenmilieu

Verontreinigde behandelingskasten en infrastructuur in gebouwen vormen de ideale voedingsbodem om de groei van ziekmakende, bacteriën, schimmels en gisten te bevorderen. Deze ziekteverwekkende organismen kunnen – afhankelijk van de weerstand van de aanwezige personen in gebouwen – irritaties aan huid, ogen en luchtwegen veroorzaken. Het resultaat van ons werk is een praktisch en onafhankelijk advies in de vorm van gerichte oplossingen zodat we daadwerkelijk de kwaliteit van de lucht in uw gebouw kunnen gaan verbeteren. We vertellen u er graag meer over.