Vacatures

Onafhankelijk en een tikkeltje eigenwijs

De Installatieadviseur is een onafhankelijk adviesbureau dat een tikkeltje eigenwijs is. Geen grote kantoren, veel vrijheid om je dag zelf in te delen. Daarbij wordt een stuk eigen ondernemerschap gestimuleerd. Bij De Installatieadviseur zijn we een hecht team met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar waar nodig. Je staat sterk in je schoenen en staat voor wat je doet. 

Ontmoet je toekomstige collega's

Benieuwd naar hoe is het om bij ons te werken? Ontmoet een deel van het team en leer je toekomstige collega’s kennen!

Roy de Bruijn
Roy de BruijnEigenaar / Senior Werktuigbouwkundig Adviseur
Lees verder
Toen ik 10 jaar geleden De Installatieadviseur begon, vond ik de branche traditioneel in denken en doen, een beetje stoffig zelfs. Terwijl er allerlei innovatieve inzichten- en producten op de markt kwamen, bleef de advies- en installatiewereld vasthouden aan vaste stramienen en kaders.  En dus aan oplossingen die eigenlijk veel beter konden. Om klanten daarvan te laten profiteren, startte ik - eigenwijs als ik ben - een eigen adviesbureau. Grootste verschil met collega-bedrijven: we denken anders, creatiever en buiten de gebaande paden.  In de regel levert dat een vooruitstrevend advies op, met verrassende, betere oplossingen. En dus tevreden klanten. En daar doe ik het voor. Daarom ga ik door, op zoek naar nieuwe uitdagingen.  Wie heeft er nog een?
Marck Kolen
Marck KolenWerktuigbouwkundig Engineer
Lees verder
Mensen helpen zit in mijn DNA. Als dienstverlener geeft het mij een goed gevoel wanneer ik anderen kan ondersteunen, bijvoorbeeld in het maken van de beste keuze voor hun nieuwe installatie. Als de klant uiteindelijk de vruchten plukt van ons advies, wordt hij daar blij van en ik ook. Gelukkig gebeurt dit regelmatig. Dat heeft zeker ook te maken met onze filosofie om niet automatisch voor de standaardoplossing te gaan. Als een klant om advies vraagt, wil hij er een die naadloos bij zijn situatie en zijn behoefte past. We leveren daarmee geen ’13-in-een-dozijn’, maar individueel maatwerk gebaseerd op kennis, cijfers en toekomstvisie. Daar liggen mijn uitdaging en toegevoegde waarde: klanten voorzien van het best mogelijke advies vanuit zijn of haar wensen. Daarom voel ik mij thuis bij De Installatieadviseur.
Martijn Krul
Martijn KrulSenior Werktuigbouwkundig Adviseur
Lees verder
Mijn fascinatie als adviseur/ontwerper van gebouw gebonden installaties blijft het “grote aantal factoren” dat van invloed is op het geheel.  Ook na ruim 20 jaar ervaring in diverse sectoren (o.a. kantoren, ziekenhuizen, theater, fabrieken, winkelcentra, zorginstellingen) weet ik dat de grootste uitdaging zit in het realiseren van de wensen en behoeften van een opdrachtgever binnen het afgesproken budget en tijdspad.  Opdrachtgevers hebben bij aanvang “project” vaak een beeld van wat ze willen. In de regel is dat zeg maar een Audi: een “STATE OF THE ART” technische oplossing. Helaas blijkt er dan financiële ruimte te zijn voor een … Skoda. Gezamenlijk vinden we dan een oplossing die én voldoet aan de eisen én betaalbaar is: een Volkswagen bijvoorbeeld.  Daarbij kan het mij niet complex of omvangrijk genoeg zijn: of het nu een ziekenhuis (OK’s en laboratorium) is of een theater. Juist bij dit soort projecten kun je je als adviseur en als adviesbedrijf onderscheiden.  
Pascal Wagner
Pascal WagnerElektrotechnisch Adviseur
Lees verder
In de 30 jaar als adviseur/ontwerper van elektrotechnische installaties, zijn bijna alle sectoren de revue gepasseerd. Van Theaters, kantoren, retail, industrie, onderwijs, gezondheidszorg tot en met justitiële inrichtingen. Elk project met hun eigen aanvullende specifieke installatie soorten, verrijkte mijn kennis en wordt meegenomen naar een volgend project. Een oplossing voor een uitdaging, is soms eenvoudiger dan men denkt, als je maar ook kijkt in de keuken van andere systemen. Hechte samenwerking van een team, waar gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise en waar we elkaar ondersteunen in de wat mindere, vormen dan ook een basis van mijn bijzonder mooi en veelzijdig vak, waardoor met tevredenheid het uiterste gehaald kan worden uit elk project. Buiten de werkzaamheden voor De Installatieadviseur geef ik al 8 jaar met veel liefde en overgave technieklessen op verschillende scholen in de Zaanstreek. Het werken met jongeren houd je scherp als het gaat om probleem oplossen.  Vaak zijn we een beetje vastgeroest met het bedenken van alternatieven en grijpen maar al te snel naar het bekende.  Jongeren hebben nog geen referentiekader en zijn hierdoor vrij van vaste patronen en komen hierdoor tot de meest creatieve ideeën voor het oplossen van een probleemstelling, iets wat ik maar al te graag meeneem in mijn dagelijks werkzaamheden.
Ricardo van Meerten
Ricardo van MeertenWerktuigbouwkundig Adviseur / Sales
Lees verder
Techniek zit in ieder gebouw, alleen snapt iedereen het? Helaas worden installaties nog wel eens onnodig complex en dus ook duur opgeleverd, terwijl ’t vaak eenvoudiger kan.  Bij al mijn projecten probeer ik de technische oplossing zo simpel en helder mogelijk te houden. Ik betrek de opdrachtgever nauw bij het proces. De opdrachtgever moet immers nog minimaal 25 jaar met de installatie doen.  Ik ben een gedreven vakidioot gericht op duurzame concepten. Daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen. In bouwteam vorm of één-op-één, het doel is en blijft om samen tot één geheel komen. Een gebouw met een goed kloppend hart waar alle facetten nauw op elkaar afgestemd zijn. In het proces neem ik u aan de hand mee door alle termen die de installatiewereld rijk is. Wat betekent nul-op-de-meter of BENG? Kunt u van het gas af en hoe is dit te realiseren? Laten we samen kijken wat voor u mogelijk is!
Emanuel Kanters
Emanuel KantersWerktuigbouwkundig Adviseur
Lees verder
Bij toeval ben ik ruim 40 jaar geleden als werktuigbouwkundige de installatietechniek ingerold. Ooit begonnen als aankomend tekenaar, maakte ik al snel kennis met tientallen andere taken, functies en werkzaamheden. Dat ik inmiddels 30 jaar adviseur ben, is eigenlijk een logische optelsom van alles wat ik hiervoor in deze sector aan ervaring heb opgedaan. Ik ken het klappen van de zweep en weet hoe klanten denken en wat ze willen: een realistisch advies. Op die behoefte sluit ik als pragmaticus naadloos aan. In tegenstelling tot veel andere adviseurs heb ik geen behoefte mijn eigenwijsheid te laten gelden. Ik wil mensen helpen, dus past de rol van sparringpartner mij beter. Een rol die ik trouwens ook vervul binnen “de Installatieadviseur”. In dit team van jonge professionals herken ik mijzelf van vroeger: dezelfde gretigheid, flair en ambities. Erg leuk!
Previous
Next

Ontwerper Installatietechniek

De Installatie Adviseur is op zoek naar een Werktuigbouwkundig Ontwerper/ Engineer Installatietechniek. Als ontwerper/engineer ga jij aan de slag met complexe gebouwinstallaties die aan alle gewenste milieu- en comfortbehoeften voldoet.

Als intern aanspreekpunt ben jij actief betrokken bij het gehele ontwerpproces, je overlegt met de adviseur en draagt bij aan het ontwerp en/of verbeteren van de installatieconcepten. Daarnaast schroom je niet om missende informatie zelf op te halen bij opdrachtgevers.

De Installatie Adviseur is een onafhankelijk adviesbureau voor gebouwgebonden installaties. Vanaf dag één is ons uitgangspunt: We doen het anders dan onze collega adviseurs. In plaats van vasthouden aan traditionele methodes en oplossing, geloven wij in het creëren van meerwaarde voor onze klanten door juist buiten de gebaande paden te treden. We durven gebruik te maken van creatieve, innovatieve nieuwe inzichten en producten. Hierdoor ontstaan niet alleen verrassende adviezen en oplossingen maar ook betere. Beter voor installaties, beter voor gebouwen en vastgoed en dus ook beter voor onze opdrachtgevers.

Want door hun bril kijken we vooral naar ons werk. Opdrachtgevers willen installaties die langdurig optimaal presteren tegen zo laag mogelijke kosten. Vanzelfsprekend stelt dit eisen ten aanzien van ontwerp, beheer en uitvoering. Voor ons zijn deze drie fases dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze adviezen en oplossingen slaan altijd terug op het totale – integrale – plaatje.

Ook onderscheiden we ons van anderen door onze werkwijze. Wij houden niet van een tijdrovende overlegstructuur, met notulen en bijlagen. Geef ons maar een heldere afspraken- en actielijst met deadlines. En hebben we een afspraak met onze opdrachtgever, dan staan we door onze regionale kantoren in no-time bij onze opdrachtgevers voor de deur.

Wat ga je als ontwerper doen?
Als ontwerper/engineer ben jij verantwoordelijke voor het uitwerken van het ontwerp binnen diverse projecten. Je werkt samen met collega ontwerpers en adviseurs aan verschillende projecten, van woonhuis tot theaters. Als ontwerper ben je een belangrijke spil in het project, jij werkt de klantvraag uit tot een concreet plan, je werkt nauw samen met collega ontwerpers en de (senior) adviseurs die in het projectteam zitten. Je komt terecht in een hecht team, werkend vanuit onze 5 kantoren verspreid door Nederland, waar je een grote vrijheid van eigen ondernemerschap en indeling van je werkweken krijgt. Je bent als ontwerpen betrokken van programma van eisen tot en met de uitvoering, een afwisselende en uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is.

Dit brengt jij met je mee:
– HBO/MBO+ werk en denkniveau op gebied van installatietechniek (W);
– Je kan zelfstandig en taakgericht werken;
– Sterke communicatieve vaardigheden;
– Een ondernemende instelling;
– Ervaring met het ontwerpen van luchtbehandeling, CV, GKW en sanitaire installaties;
– Ervaring met vermogensberekeningen, luchtkanalen- en leidingberekeningen en principeschema’s opstellen;
– Ervaring met teken applicaties zoals Autocad.

Wat heeft De Installatie Adviseur te bieden:
– Werken vanuit één van onze vijf kantoren verspreid door Nederland, thuiswerken is voor ons niets nieuws;
– Voltijd aanstelling, deeltijd is bespreekbaar;
– Marktconform salaris met doorgroeimogelijkheden;
– Studiebudget;
– Goede pensioensregeling.

Je komt terecht in een hecht team dat graag samenwerkt aan de meest uiteenlopende en prachtige projecten.